TPB AFK – Ett fritt internet

tpb_afk

Har idag sett filmen TPB AFK på SVT Play, borde fler som är politiskt aktiva göra. Sedan borde de som är för ökad rättssäkerhet fråga sig om denna filmen inte visar upp ett skadat rättsväsende, för det är vad jag ser efter avslöjanden som tidigare bara sopades under mattan. Att domare är partiska är inget vi skall premiera i Sverige, dock uteblev ett kraftfullt staf när så framkom var fallet.

Denna filmen handlar om hur rättegången blev ett politiskt spel, ett spel som är ett klart bevis på att musik och film bolag inte bryr sig om att våra konsumtionsmönster ändras, utan ser bara ett enda stort dollartecken som det enda som fungerar imorgon för det fungerade ju igår och skall då vara. Sorry, men jag tycker inte det minsta synd om bolag som inte har förändringsförmåga.

Vi kan se via denna rättegången en tendens till att enskilda branscher kan tänka sig att stänga internet och motverka ett fritt flöde av kultur bara för att de vill det och låter $ tala… Vilken framtid går vi nu tillmötes när vi har bolag/företag som kan tänka sig att stänga ner internet p.g.a. att de inte vill följa ett förändrat konsumtionsbeteende?

| MZ | IMDB | PS | Adlibris 1, 2 | SS 1, 2 | DN |

Kommentera