Särskilt anställningsstöd, en åtgärd som ger otrygghet

Den som kom på åtgärden Särskilt anställningsstöd borde bäras ut på bår rejält tilltryckt. Varför då? Jo, för det denna åtgärden gör är att skapa otrygghet och fattigdom.Trots detta så förstärker regeringen denna åtgärden och riktar in sig på speciellt ungdomar.

Fattigdom och otryggheten uppstår genom att den som idag uppbär särskilt anställningsstöd kommer inte kunna få a-kassa när den blir arbetslös. Trots detta så sätter Arbetsförmedlingen med regeringens goda minne in detta på ungdomar, som då inte kommer in i vårt trygghetssystem och på det sättet befinner sig på arbetsmarknadens utkant, på heltid.

Särskilt anställningsstöd ger inte rätt till en ny a-kasseperiod men den anställde måste ändå betala lika mycket i a-kasseavgift som alla andra med arbete.

Samtidigt går det bara att få särskilda anställningsstödet under högst 12 månader. Särskilt anställningsstöd får lämnas med 85 procent av lönekostnaden dock högst 890 kronor per dag. Detta blir en lön på upp till 17´800kr/mån före skatt. Är det detta som man kallar höga löner?

Undra om Göran Skytte vet om detta som står här ovan? Skulle inte tro det , för då skulle han inte hylla detta…

Comments

 1. Göran says

  Arbetsförmedlingen är ett stort skämt!
  desutom får dom tillgång till skattemedel (lön)

 2. Johan says

  Anställningsstödet (890kr per dag) är ett stöd som arbetsgivaren får för kostnaden att ha dig anställd (din lön + arbetsgivaravgift m.m.). Detta påverkar inte din lön som kan vara t.ex. 20000-30000kr. Du får den lönen och skattar på den som alla andra.

  • says

   Det ger fortfarande inte någon möjlighet till ny akassa och det gör att efter de 12månader som du har detta stödet så står du troligen i en sämre situation när arbetsgivarens ser att stödet tar slut och anställningen inte fortsätter p.g.a. kostnaden för dig ökar.

Kommentera